La XXXII edició dels Jocs Olímpics Moderns de Tòquio ja és aquí i mentre els esportistes de tot el món estan ja al país nipó, revelarem algunes dades curioses de la cerimònia d’inauguració, que tindrà lloc el 23 de juliol.

1.- Els Jocs Olímpics de Tòquio es disputaran sense públic
Els Jocs Olímpics de Tòquio se celebraran sense espectadors en les graderies, ni tan sols d’origen local, a causa de la recrudescència de la pandèmia al Japó, segons va anunciar el Comitè Olímpic Internacional. Aquesta mesura arriba després que el Govern japonès acordés recuperar l’estat d’emergència per a Tòquio fins al 22 d’agost.

Segons The New York Times la inversió de la cerimonia d’inauguració ha estat de 15.400 milions de dòlars.

Els drets per retransmissió se situen en 4.000 milions de dòlars.

Quant als Jocs Paralímpics, es disputaran del 24 d’agost al 5 de setembre, i encara no hi ha una decisió presa.

2.- Horari de la cerimònia.
La cerimònia començarà a les 20.00 hores locals (13.00 hora espanyola) i acabarà a les 23.00 hora japonesa (16.00 hora espanyola).

3.- Horari de la cerimònia.
La cerimònia de clausura de Tòquio 2020, serà l’últim dia en què es disputaran proves. El diumenge 8 d’agost. Serà també en l’Estadi Olímpic de Tòquio a les 20.00 hora local (12:00h a Espanya).

4.- Medalles ecològiques.
Les medalles seran, ecològiques! Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 es bolcaran amb la sostenibilitat i les medalles per als guanyadors seran totalment ecològiques, ja que estaran fabricades a base de deixalles de dispositius electrònics. Han estat dissenyades per l’artista nipó Junichi Kawanishi.

5.- Hi haurà més de 40 seus.
Tòquio 2020 estarà bastant repartit i encara que la majoria de competicions es realitzin a Tòquio, hi haurà algunes que es reparteixin per altres zones del Japó.

6.- Els Jocs es podran veure en 8K.
La televisió estatal japonesa NHK ha anunciat que retransmetrà l’esdeveniment en resolució de 8K, una definició mai abans usada en una cita olímpica.

7.- S’estrenaran 5 esports.

El surf, skateboard, escalada, karate i beisbol debutaran en uns Jocs Olímpics. Cal no oblidar que serà la primera vegada del bàsquet 3×3, una modalitat de l’esport de la pilota taronja i la canastra que promet grans emocions en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

8.- 2.500 milions de sobrecost.
La previsió de venda d’entrades era de 6 milions, bitllets que no es vendran. El comitè, a més, haurà de retornar 650.000 entrades. El cost addicional aproximat de l’ajornament dels Jocs Olímpics és de 2.500 milions d’euros.

9.- Superpoblació.
Tòquio és la ciutat més habitada del món. Amb estimacions entre els 38 i 39 milions de persones, la capital del Japó és la ciutat amb més habitants de tot el planeta.

10.- Audiències digitals.
La 1 i Teledeporte seran els canals que emetran l’esdeveniment de manera pública. Eurosport1 i Eurosport2 seran els de pagament i es podrà accedir a ells des d’Orange, Movistar TV, Vodafone i Dazn. Aquests seran els Jocs Olímpics més digitals de la història.

En general, les audiències dels Jocs Olímpics en televisió han descendit des de l’edició de Barcelona en 1992. En concret, han estat 33 punts el que ha baixat durant aquests anys, des d’un 52,1% que va haver-hi aquell any a un 19,1% de quota total que van tenir els de Rio 2016.