¿TikTok a la caça i captura d'Instagram?

D’acord amb un recent estudi dut a terme als Estats Units per eMarketer, TikTok finalitzarà l’any amb 37,3 milions de centennials (els joves que van néixer després de l’any 2000), superant així a Instagram (33,3 milions).

TikTok va aconseguir posicionar-se com l’app més descarregada del món, De fet, aquest passat mes d’octubre ha aconseguit superar a Facebook, Instagram, YouTube i Snapchat en nombre de descàrregues confirmant-se com una de les sorpreses de l’any.

El nom original de l’aplicació és Douyin que significa «sacsejar la música» en xinès, nom que li ve al ‘com anell al dit’, ja que es tracta d’una xarxa social basada a compartir petits clips musicals. No obstant això, fora de la Xina rep el nom de TikTok, i pots trobar-te-la disponible tant per a iOS  com per a Android .

A Espanya és bastant famosa des d’inicis en 2018 gràcies (en gran part) als mega YouTubers participant en aquesta “nova xarxa social”, creant vídeos graciosos i compartint-los entre els seus seguidors.

Dades interessants de Tiktok a Espanya

Aquí hi ha un resum amb les estadístiques de *TikTok que necessites saber en 2021, facilitades per la web oberlo.es:

  1. TikTok té 800 milions d’usuaris actius al mes a tot el món.
  2. TikTok ha creuat les més de 2.000 milions de descàrregues entre la Play Store de Google i l’App Store d’Apple en els últims anys. 
  3. TikTok va ser l’aplicació més descarregada a tot el món al març de 2020 amb més de 115,2 milions d’instal·lacions.
  4. El 41% dels usuaris de TikTok tenen entre 16 i 24 anys.
  5. TikTok a Espanya: S’han realitzat 14 milions de descàrregues de TikTok tan sols a Espanya, entre l’App Store i Google Play. 
  6. Els usuaris de parla hispana passen una mitjana de 43 minuts diaris en l’aplicació i es connecten entorn de 7 vegades al dia.
  7. TikTok està disponible en 155 països i en 75 idiomes, la qual cosa cobreix a una gran part de la població global.
  8. El 90% de tots els usuaris de TikTok accedeixen a l’aplicació diàriament. 
  9. El sobtat augment de popularitat de TikTok entre els adults en 2020 es pot atribuir a la quarantena per coronavirus.
  10. Respecte al nombre mitjà de vídeos de TikTok vists en l’app, va haver-hi més d’1 milió de vídeos vists al dia en un any.

Qui crec TikTok

En 2014 neix en Shanghái la Xina el projecte independent Musical.ly, aplicació sobre vídeos curts en selfie amb filtres de so, una combinació que va resultar explosiva; tant que va ser acollida pels Estats Units gairebé immediatament.

Com usar TikTok?

Consta d’un feed que et mostra contingut basat en la teva ubicació, interessos, gustos i cerques per etiqueta. La navegació és molt semblant a Instagram, amb un feed de vídeos verticals a pantalla completa. Compta amb missatgeria, cercador, etiquetes i per descomptat, els filtres de so la navegació del qual té un lloc especial i dedicat.

Descubre más