EUA, a un pas de prohibir TikTok. Brussel·les demana informació sobre TikTok Lite. Està en perill aquesta xarxa social?

El Senat dels EUA ha aprovat un projecte de llei com a part d’un paquet d’ajuda d’ampli abast per a Israel i Ucraïna que inclou la prohibició de l’ús de TikTok al país, una aplicació que utilitza més de 170 milions d’usuaris .

La càmera de representants donaria a TikTok 270 dies per trobar un nou propietari, que no fos la xinesa ByteDance. I el projecte de llei també dóna a la Casa Blanca l’opció d’estendre aquest termini 90 dies més si el president determina que hi ha avenços cap a una venda.

TikTok s’ha obert obertament al projecte de llei. Durant setmanes, la companyia ha dut a terme una intensa campanya per derrotar la legislació, argumentant que viola els drets de la Primera Esmena dels seus usuaris i amenaça les petites empreses.

Què hi ha darrere de la polèmica decisió

La comunitat d’intel·ligència dels EUA ja va acusar Pequín d’haver fet servir TikTok per influir en les eleccions de mig mandat del 2022 i ha advertit que podria intentar interferir també en els comicis del novembre aquest any pel seu desig d’«ampliar les divisions de la societat nord-americana».

La Comissió Europea ha enviat una sol·licitud d’informació a TikTok pel llançament a Espanya i França de la nova aplicació TikTok Lite per conèixer «l’impacte potencial» que podria tenir sobre la protecció dels menors, la salut mental dels usuaris i l’estimulació de comportaments addictius. Brussel·les demana més detalls sobre l’avaluació de riscos que el proveïdor de la plataforma «hauria d’haver fet» abans de desplegar la nova aplicació a la Unió Europea, com ha informat la institució en un comunicat.

Què és TikTok Lite

TikTok Lite, en principi dirigida només a gent gran. Es tracta d’un programa que permet als usuaris acumular punts descobrint contingut nou o fent determinades accions. Aquests punts després es poden bescanviar per bons regals per gastar en altres plataformes de compra com Amazon o via PayPal, així com per premiar creadors a TikTok.

Descubre más