2022 ha estat l’any del Kit Digital. Quantes convocatòries hi ha obertes?

2022 ha estat l’any del Kit Digital. El programa Kit Digital té actives tres convocatòries que conviuen en paral·lel i el termini de sol·licitud del qual continua obert. Els autònoms i les empreses de menys de 50 empleats poden sol·licitar l’ajuda de Kit Digital i optar a bons digitals de 2000, 6.000 o 12.000 euros, en funció del segment al qual pertanyin.

La primera convocatòria, per a empreses d’entre 10 i menys de 50 empleats, es va obrir el passat 15 de març de 2022 i estarà oberta fins al 15 de març de 2023. La quantia de lajuda per a aquest segment és de 12.000 euros.

Pel que fa a la segona convocatòria, per a empreses d’entre 3 i menys de 10 empleats, estarà oberta fins al 2 de setembre de 2023. Els bons digitals d’aquest segment són de 6.000 euros.

Finalment, la tercera convocatòria, es va obrir el passat 20 d’octubre i el termini disponible per a la sol·licitud del bo serà fins al 20 d’octubre de 2023. En aquest cas la convocatòria està destinada a autònoms/es i pimes d’entre 0 i menys de 3 empleats. La quantia per a aquest segment és de  2.000 euros.

A cadascuna de les convocatòries es detallen els requisits per sol·licitar els ajuts, les obligacions que contrauen els beneficiaris, els imports màxims d’ajuda per cada categoria de solucions de digitalització, les justificacions, el pagament i control de la implantació de les solucions, entre altres matèries importants.

Algunes de les solucions de digitalització que les pimes podran sol·licitar i implantar són les següents: lloc web i presència a internet, gestió de xarxes socials, comerç electrònic, gestió de clients, serveis i eines d’oficina virtual, intel·ligència empresarial i analítica, gestió de processos, factura electrònica i comunicacions segures i ciberseguretat. A més, per al segon i tercer segment, també estan disponibles les solucions de presència avançada a internet i marketplace.

Com sol·licitar l’ajuda de Kit Digital

Aquests són els passos que s’hauran de seguir per a la sol·licitud de les ajudes:

  1. Registrar-se a l’àrea privada de www.acelerapyme.es i completar el test d’autodiagnòstic digital que no porta més de 10 minuts.
  2. Consultar la informació disponible de les solucions de digitalització del programa Kit Digital, on es podrà escollir una o diverses de les que s’indiquen al catàleg que es pot consultar a www.acelerapyme.es.
  3. Sol·licitar l’ajut a la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es).

Un cop es comprova que l’empresa compleix els requisits, es concedeix el bo digital. El beneficiari (la pime o autònom/a) podrà consultar a www.acelerapyme.es el catàleg de solucions bàsiques de digitalització que ofereix el programa Kit Digital i també podrà veure el catàleg d’agents digitalitzadors. El beneficiari, finalment haurà de seleccionar un o diversos agents digitalitzadors amb què desenvolupar les solucions de digitalització que millor s’adaptin a les necessitats del seu negoci i subscriure els “acords de prestació de solucions de digitalització”.

Els ajuts del programa Kit Digital són de concurrència no competitiva i s’atorgaran de forma directa i per ordre d’arribada, una vegada realitzades les comprovacions del compliment dels requisits exigits a la convocatòria.

Descubre más