Amb el confinament social obligatori del passat any es va produir un canvi important en el comportament i els hàbits de compra dels consumidors. Ara, els usuaris es mostren molt més reflexius a l’hora d’adquirir productes. L’ús d’estratègies de influencer màrqueting post-covid està suposant un avantatge competitiu enfront d’aquelles marques que no ho utilitzen.
La prova està en el fet que, amb el tancament de moltes activitats, les limitacions en la mobilitat i les mesures de seguretat, moltes marques van tenir serioses dificultats per a crear continguts que realment aconseguissin aconseguir als seus públics objectius. I aquí els influencers han tingut un paper essencial. A més cal tenir en compte el canvi que s’està observant, segons apunta Accés 360, que les marques deixen enrere una comunicació centrada en el producte per una DESTINADA A RESSALTAR ELS VALORS INTANGIBLES DE LA MARCA.
Les marques veuen l’influencer màrqueting post-*covid com un pont de connexió amb el seu públic objectiu. Per tant, ara busquen baixar la comunicació cap al pla més personal entre el influencer com a representant dels valors de marca, i les persones que li segueixen i es *fideliza amb ella.
En aquest sentit, també irromp amb força el màrqueting de nostàlgia. Les marques han pogut comprovar com l’evocació de temps “millors” abans de la pandèmia resulta altament efectiu per a construir un vincle emocional amb els consumidors. Per això, la tendència és a elaborar estratègies de comunicació amb influencers molt centrades en el contingut i el storytelling.
Més informació en aquest enllaç.