Entre el 5 i el 7 de gener més de 2.200 expositors han mostrat a Las Vegas les seves innovacions tecnològiques. Es tracta de la fira CES, Consumer Electronics Show. Si el 2021 va ser l’any en què la salut digital va cobrar més força que mai, en aquesta edició la tecnologia dels aliments i l’espacial, el metavers, els vehicles autònoms o els NFTs (actius digitals únics) es converteixin en els principals protagonistes .

Gegants com Google, Amazon, Twitter, Microsoft o Meta (la companyia que engloba Facebook, WhatsApp i Instagram) han decidit no fer actes presencials, a causa de la presència d’Òmnicrom. Però Meta, metavers, revolucionarà l’espectre digital.

Fa uns mesos Facebook va decidir canviar de nom i anomenar-se Meta, just quan tenia una forta crisi de reputació. Metaverso és una mena de Second Life, un món virtual on els usuaris poden actuar entre si.

Meta va més enllà de Second Life: serà una barreja de realitat augmentada, realitat virtual i la nostra realitat.

Vehicles autònoms

Tecnologia de l’automòbil
La tecnologia dels vehicles va ocupar un lloc destacat a la fira, amb més de 190 empreses d’automoció que van exposar, entre les quals hi ha BMW, Hyundai, Indy Autonomous Challenge, Stellantis i VinFast, el primer fabricant d’automòbils del Vietnam.

Sony Vision -S01:
Fa temps ja es va presentar el Sony Vision-S01, el primer cotxe de Sony, que segueix en desenvolupament, amb proves a la via pública, encara que encara sense data de llançament. Comptarà amb un sistema de motor dual amb una potència combinada de 536 CV i una velocitat màxima de 180 km/h.

Tens tota la informació en aquest enllaç.

LG Vision Omnipod:

Un concept car dissenyat per barrejar les línies entre casa teva i l’automòbil. El seu disseny exterior s’acosta al d’una furgoneta, però es podria considerar un vehicle camper que l’empresa tecnològica utilitza com a aparador dels seus electrodomèstics i com a mostra de com podria ser la mobilitat del futur.

Solucions futurista de Marelli:

La companyia italiana ha creat una consola central amb una pantalla tàctil coberta per un vidre corb, mitjançant òptica bonding, com a superfícies intel·ligents per gestionar el sistema d’infoentreteniment.

Conducció autònoma d’Intel:

Mobileye (divisió de conducció autònoma d’Intel) ha anunciat que oferirà vehicles autònoms econòmicament viables per al gran públic en col·laboració amb Zeekr, que oferirà conducció autònoma de nivell 4. També llançarà EyeQ Ultra, una solució de conducció autònoma integrada que arribaria a 2025.

NFTs

És un tipus especial de token criptogràfic que representa una cosa única. Utilitzen la tecnologia de les criptomonedes. No permet la divisió i no és intercanviable amb res. Els NFT (non fungible token) són certificats d’autenticitat de les obres digitals, encara que no impedeix que els usuaris d’internet la puguin continuar copiant. Des d’Impacta Group continuarem estudiant quines aplicacions poden tenir els NFT…