Google fa 25 anys

El proper 27 de setembre Google fa 25 anys. Imagines una vida sense Google? Va néixer en un garatge i va arribar a la vida virtual per revolucionar el ciberespai. El gegant tecnològic va néixer un 27 de setembre de 1998 als Estats Units, encara que el dia que els seus ideòlegs, Larry Page i Sergey Brin, van constituir l’empresa va ser una mica abans, el 4 de setembre. El motor de cerca va sorgir com un projecte de recerca universitari i, curiosament, el seu primer nom no va ser Google, sinó BackRub.

És difícil estimar quantes persones usen Google diàriament, però amb seguretat la xifra es troba en diversos milers de milions. S’estima que cada segon es fan 81.000 consultes, gairebé 5 milions per minut, és a dir, 292 milions de cerques al dia.

En aquest quart de segle de vida, Google ha canviat molt -encara que la seva aparença no ho hagi fet tant- i ha revolucionat completament qüestions tan bàsiques com la forma en què l’ésser humà accedeix a la informació que explica el món que l’envolta .

Gmail, Google Maps, YouTube, Google Analytics, les xarxes socials… com era la nostra vida abans de Google?

Descubre más