Què és el copy? Com el missatge connecta amb la teva audiència

Quan vols arribar a la teua audiència / client, sempre hi ha una part visual i una part textual, elements claus per a cridar l’atenció i generar record. El copywriting és una tècnica d’escriptura o redacció que atén els objectius d’una estratègia o campanya per a cridar l’atenció d’una audiència, connectar amb aquesta i persuadir-la perquè faça una acció. Per això el copywriting té un paper rellevant en la publicitat i els anuncis, ja que pot ser decisiu en l’efectivitat de les teues estratègies.

L’empresa Hugspot ha recopilat alguns dels copys més rellevants:

Nike: copywriting en Google Ads

En aquest exemple veiem un anunci de la marca Nike per a Google Ads, és a dir, aquells que apareixen quan fas una cerca en el navegador. En aquest cas fa una descripció general de la marca i el que l’usuari trobarà; després presenta destacats estratègics de categories, per exemple, articles per a dona, home, llançaments i rebaixes. Pots notar la frase inicial «Sigues la millor versió de tu», que va concorde totalment amb la comunicació general de la marca, però ho ancora cap als seus productes, és a dir, si compres els articles Nike eres la millor versió de tu.

Coca-cola: copywriting per a llançament

Aquest és un post d’Instagram que la marca usa molt bé, tant en la imatge com en la descripció. Nota com fa un joc creatiu amb les paraules OZ i el disseny de la imatge, la qual cosa fa referència a la pel·lícula El Mag de Oz.  A més convida als usuaris a comprar el producte de manera implícita, demanant-los que participen en una dinàmica. 

 Ikea: copywriting en vídeo

Juga amb emocions relacionades amb la llar i el benestar mitjançant frases poderoses com: «si el millor d’estar fora és tornar a casa», «obre la porta al lloc on comença tot el que és bo» i «tots mereixem una veritable llar».

Yoigo: copywriting en xarxes socials

El to que utilitza és excel·lent per a connectar amb la seua audiència. En les seues xarxes socials pots observar post amb enginyoses frases relacionades amb els seus productes o el món de les telecomunicacions. 

Si quieres ampliar los copys, aquí tienes el enlace.

Descubre más