Catalunya destina 15 milions d’euros a la digitalització dels comerços

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat noves ajudes destinades a la transformació digital del comerç. Es tracta d’ajudes distribuïdes en dues partides: Una primera de 7,5 milions d’euros fins al 21 de desembre de 2022 i que podrà *començar a sol·licitar-se a mitjan novembre; i una segona partida que, previsiblement, s’obrirà a principis de 2023, amb un pressupost similar.

Les ajudes provenen dels Fons Next Generation i seran gestionades al 100% per la Generalitat de Catalunya, a través de de el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

Aquest nou instrument se suma a les ajudes previstes pel propi *Govern dins del Pla Anual del CCAM de 2022 d’un milió d’euros per a suport a la digitalització de les empreses i 3 milions per al teixit associatiu.

En què consistiran les noves ajudes?

En una aportació única per persona beneficiària de fins al 80% de les despeses subvencionables, amb un máxim de 75.000 euros i una inversió mínima de 2.000 euros.

A qui aniran destinades les ajudes?

  • Persones autònomes
  • Pimes titulars d’un establiment de comerç al detall
  • Les entitats associatives de comerç i associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Les empreses de comerç han de tenir una establiment a peu de carrer a Catalunya.

Els projectes subvencionables han de ser dut a terme PER EMPRESES ESPECIALITZADES DEL SECTOR, que puguin acreditar la seva experiència.

Descubre más