El Mundial de Qatar en xifres. Sabieu que aquesta cita del futbol és la més cara de la història?

La Copa Mundial de la FIFA 2022 es disputa des del 20 de novembre al 18 de desembre a Qatar. Serà la 22a edició de la competició, i la primera que es juga en el món àrab. 

Algunes dades interessants:

Societat

✔Els 64 partits del torneig es disputaran en vuit seus: Al Bayt Stadium, Khalifa International Stadium, Al Thumama Stadium, Ahmad Bin Ali Stadium, Lusail Stadium, Stadium 974, Education City Stadium i Al Janoub Stadium. Qatar es convertirà en el mundial amb MENOR durada de la història.

Qatar no brilla precisament pel seu afany futbolístic. Era part del protectorat britànic fins que va aconseguir la seva independència en 1971 i des de llavors ha evolucionat a gran velocitat: gràcies al petroli i al gas. Per això, Qatar és el país amb més emissions de diòxid de carboni (CO₂) i un dels màxims responsables del canvi climàtic.

✔La’eeb és el nom de la mascota oficial de Qatar 2022 i el seu nom en àrab significa “jugador hàbil”.

✔Qatar 2022 serà el mundial més car de la història, amb una inversió superior als 220 mil milions de dòlars.

✔Amb una població de 2,9 milions d’habitants, Qatar supera a l’Uruguai com el país amb menor població a organitzar un mundial.

✔Qatar és una monarquia absoluta dominada per la família Thani des de mitjan segle XIX.

El PIB per càpita de Qatar en 2021 va ser de 51.810 euros, la qual cosa el col·loca dins del top 10.

✔Qatar és el segon país més pla del món, només per darrere de les Maldives. El pic més alt només té 103 metres d’altura sobre el nivell de la mar. I és un dels 4 països del món amb un 0% de cobertura forestal.

✔La població femenina és la més baixa del món, només el 24,7%. És a dir, hi ha 3 homes per cada dona.

✔Qatar passarà a la història dels mundials per moltes raons, però sense cap dubte una de les millors és que serà el primer mundial en el qual SIS dones arbitraran partits.

Censura i llibertat de premsa

✔Reporters sense Fronteres col·loca a Qatar en el lloc 123 de 180 en la classificació de llibertat de premsa.

✔Els drets humans a Qatar continua sent preocupant. Entre les vulneracions més comunes estan els maltractaments físics, falta de pagament, restriccions en llibertat de moviments, detenció arbitrària, amenaces i agressions sexuals.

Descubre más